Evde Eğitim Nasıl Olur?

Eğitim yalnızca okullarda edinilen bilgilerin tamamı olarak değerlendirilemez. Evde verilen eğitim ile okuldaki eğitim birbirini tamamlayan unsurlardır. Öyle ki, pandemi süreciyle birlikte evde eğitim metotları yaygınlaştırıldı. Artık ev ve okul kavramları iç içe geçmiş durumda. Bu nedenle evde eğitim nasıl olur sorusuna yanıt bulmak gerekiyor.

evde eğitim

Evde Eğitim Sistemi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan uzaktan eğitim modeli pandemi döneminde kullanılmaya başlandı. Öğrenciler EBA adı verilen sistemi kullanarak derslerini alabiliyor. Bunun için bir internet bağlantısının olması şart. Bilgisayar, televizyon ve hatta tablet aracılığıyla evde eğitim alınabiliyor.

Çocukların dijitalleşen dünyaya çabuk adapte oldukları bir gerçek. EBA sistemi bu durumu bir avantaja dönüştürüyor. Evde eğitim sistemi sayesinde dijital eğitim metodu çocuklara pek yabancı gelmiyor.

Evde Eğitim Setleri

Çocukların yaş grubuna göre evde eğitim metotları değişkenlik gösterebilmektedir. Bu konuda ailenin üstleneceği rol büyük önem kazanıyor. 0-6 yaş grubundaki çocukların zihinsel becerilerini geliştirebilecekleri ve aynı zamanda eğlenerek öğrenebilecekleri bir eğitim metoduna ihtiyaçları olacaktır. Evde eğitim setlerini kullanılarak bu hedefe ulaşılabilir.

Abaküsler

Çocukların hesaplama becerilerinin gelişmesinde abaküsler tercih edilebilir. Geleneksel bir eğitim aracı olmasına rağmen günümüzde sıklıkla tercih edildiğini belirtebiliriz.

Boyama Kitapları

Çizim tekniklerinin geliştirilmesi çocukların içindeki yaratıcılığı ortaya çıkarır. Hayal gücünü kullanmayı öğrenen çocukların zihinsel gelişimleri daha sağlıklı bir yolda ilerler. Bu sebeple özel tasarımlı boyama kitapları aracılığıyla evde eğitim sağlanabilir.

Bilgi Kutuları

Bu türdeki eğitim setlerinde farklı kitaplar bulunuyor. Her kitapta çocuğun öğrenme becerilerini artırabilecek bilgi, oyun ve aktiviteler var. Çocuğunuzun içindeki potansiyeli açığa çıkarmada bilgi kutuları yararlı olabilir.

Kutu Oyunları

Çocuklar için tasarlanan çok sayıda kutu oyunu bulunuyor. Çocuklar bu oyunları oynayarak karar verme mekanizmalarını devreye sokarken, yapacakları hamlelerin ne gibi sonuçlara neden olacağını deneyimleyerek öğreniyor. Zihinsel gelişimi hızlandıran kutu oyunları, çocukların eğlenerek öğrenmesine katkıda bulunuyor.

Puzzle

Puzzle veya yapbozlar, evde eğitim araçları içinde sıkça kullanılanlardan. Küçük parçaları dizerek büyük resmi ortaya çıkarma arzusu, çocukların görsel yorumlama becerilerini büyük oranda geliştirebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir