İnsanoğlu Avustralya Topraklarına Ne Zaman Ayak Bastı?

Avustralya Kakadu Milli Parkı’ndaki bir grup kayaya Ubirr denir; Bir Dünya Mirası Alanı olarak adlandırılan bu coğrafi özellik, M.Ö. 40.000 yıllara dayanan önemli erken Aborjin Avustralya kaya resimlerinin ev sahipliği yapıyor. Yakındaki bir arkeolojik kazı, insanlığın kıtaya gelişi incelemesinde yeni kanıtlar keşfetti.

Avustralya
Avustralya

Homo Sapiens 70 Bin Yıl Öncesinde Avustralya’da

Bilim adamları, Homo sapiens türü insanların 47.000 ila 60.000 yıl önce Avustralya toprağına ulaştığını teoriye dayandırdı. Aborijinal Avustralyalı bir adamın 90 yaşındaki bir saç örneğinden elde edilen verilere dayanarak 2011 yılında yayınlanan DNA testi araştırması, kıtanın 70.000 yıl öncesine kadar yerleşik olabileceğini öne sürüyordu. Ancak şimdi, uluslararası bir araştırmacılar ekibi, Avustralya’nın Kuzey Bölgesi’ndeki Kakadu Milli Parkı’nda bulunan yaklaşık 11.000 eser keşfetti ve tarihledi.

Arkeolojik maddeler insanların bu bölgeye 5.000 ila 18.000 yıl daha önce geldiğini gösteriyor. Yaklaşık 2, 5 m kum içine gömülmüş bulunan bazı eserler potansiyel olarak 80.000 yaşında olarak tespit edildi. Bulgular Nature dergisinde yayınlandı.

toprağa basmak
toprağa basmak

Yeni gözden geçirilmiş insanlığın dünyaya geliş tarihi önemli, çünkü diğer bilim adamlarının antik insanların, yaklaşık 45.000 yıl önce Avustralya’nın garip ve harika megafauna türleri olan dev kangurular, wombats ve kaplumbağaların yok olmasına neden olduğu iddiasını dile getirebilir. Daha önce insanların gelip bu türleri avladıkları veya alışkanlıklarını bozarak tükenmelerine neden olduğu düşünülüyordu, ancak bu tarihler, insanların şimdiye kadar megafaunanın yok oluşunun ana nedeni olmayacağını doğruluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir